01 december Voorlichtingsbijeenkomst jaarafsluiting Energie voor Vervoer

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
Jaarbeurs Utrecht

De NEa organiseert op dinsdag 1 december een voorlichtingsbijeenkomst over de jaarafsluiting Energie voor Vervoer 2015.

Het inboeken, registreren en rapporteren van (bio)brandstoffen gaat sinds dit jaar via het Register Energie voor Vervoer (REV) en is daarmee gemakkelijker geworden. Tijdens de bijeenkomst licht de NEa de deelnemers voor over hun verplichtingen en traint ze in het gebruik van het REV.

De bijeenkomst is met name bedoeld voor bedrijven die jaarlijks meer dan 500.000 liter benzine, diesel, biobrandstoffen en/of vloeibare hernieuwbare energie uitslaan tot verbruik. Zij:

  • moeten deze hoeveelheden jaarlijks bij de NEa registreren en daar voldoende hernieuwbare brandstofeenheden (HBE’s) tegenover stellen ter voldoening aan hun jaarverplichting hernieuwbare energie vervoer (regelgeving HEV);
  • moeten de kenmerken en hoeveelheden van deze brandstoffen jaarlijks bij de NEa rapporteren ter voldoening aan hun rapportageplicht brandstoffen luchtverontreiniging (Regelgeving BL).

Daarnaast richt de bijeenkomst zich op bedrijven die leveringen van biobrandstoffen inboeken in het REV en deze jaarlijks moeten laten verifiëren door een inboekverificateur.

Programma

9:00 uur

Ontvangst

9:30 uur

Introductie

9:45 uur

Achtergrond en naleving Jaarverplichting HEV en rapportageverplichting BL

10:30 uur

Pauze

11:00 uur

Register Energie voor Vervoer (REV) + demonstratie

12:00 uur

Lunch

13:30 uur

Inboeken en verificatie (vloeibaar)

14:00 uur

Mogelijkheid om inboeken in het Register te oefenen

16:00 uur           

Einde programma

Aanmelden

U kunt zich tot 24 november aanmelden.

Bedrijven met alleen een rapportageverplichting

Voor bedrijven die geen jaarverplichting HEV hebben, maar alleen een rapportageverplichting (zoals leveranciers van rode diesel aan de binnenvaart en leveranciers van LPG of LNG) is de jaarafsluiting en het gebruik van het REV heel eenvoudig. De NEa verzorgt hiervoor een training via de website.