Inboekbijeenkomst Energie voor Vervoer 2018

Datum:
- 14:00
Locatie:
Beatrixgebouw in Utrecht

De Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) organiseert voor rekeningbevoegden of direct betrokkenen bij het inboeken van hernieuwbare energie in het Register Energie voor Vervoer (REV), een inboekbijeenkomst Energie voor Vervoer.

Gewijzigde wet- en regelgeving

De wet- en regelgeving Energie voor Vervoer verandert. De inwerkingtreding is voorzien op 1 juli 2018, met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2018.

Wat de veranderingen concreet betekenen voor het inboeken van hernieuwbare energie lichten we tijdens deze bijeenkomst toe.

Voor wie is deze bijeenkomst bedoeld

Tijdens de inboekbijeenkomst gaan we in op de (gewijzigde) regels voor het inboeken van hernieuwbare energie en hoe deze nageleefd moeten worden in het REV. Deze bijeenkomst is dus bedoeld voor bedrijven die al hernieuwbare energie inboeken in het REV, of voornemens zijn dit te gaan doen, en direct betrokkenen.

Over de veranderingen van de verplichtingen (rapportage-, jaar- en reductieverplichting) in de gewijzigde wet- en regelgeving volgt in het najaar een informatiebijeenkomst. Hierop zullen we tijdens de Inboekbijeenkomst op 5 juli dus niet ingaan.

Programma

In de ochtend lichten we de beleidsmatige context en de eisen toe ten aanzien van het inboeken volgens de gewijzigde wet- en regelgeving. Dit deel is interessant voor alle genodigden

In de middag geven we instructies over het inboeken van vloeibare en gasvormige biobrandstoffen. Dit deel is bedoeld voor personen die daadwerkelijk de registratiehandelingen voorbereiden en invoeren. Voor bedrijven die elektriciteit inboeken zullen de registerhandelingen niet wijzigen en is het middagprogramma niet relevant.

09.30 uur         Inloop en ontvangst                                                    

10.00 uur         Beleidsmatige context en inboekeisen Energie voor Vervoer

12.00 uur         Lunch

12.45 uur         Instructie inboeken in het REV

14.00 uur         Einde instructie

Aanmelden

Per bedrijf kunnen maximaal 2 personen zich voor de inboekbijeenkomst aanmelden via  dit formulier.

Aanmelden kan tot 25 juni 2018.

Bereikbaarheid van het Beatrixgebouw

Reis, bij voorkeur, met het openbaar vervoer naar het Beatrixgebouw. Het ligt naast het Centraal Station Utrecht.

Trein
Volg vanaf het Centraal Station de borden ‘Jaarbeursplein’ naar het Beatrixgebouw. 
Bus
Naast het Centraal Station ligt het busstation. Vanaf het station is het een paar minuten lopen naar het Beatrixgebouw. Kijk op 9292.nl voor gedetailleerde reisinformatie per openbaar vervoer.

Auto
Let op:
gemeente Utrecht voert werkzaamheden uit rondom Jaarbeurs. Bekijk de actuele plattegrond met aanrijroutes. Volg vanaf de Ring Utrecht de blauwe ANWB-borden met ‘Jaarbeurs’ en check voor vertrek de actuele plattegrond.

Een andere parkeertip is Park & Ride:  parkeren aan de rand van de stad en verder reizen met het openbaar vervoer.  In de omgeving van Utrecht zijn meerdere stations met een Park & Ride-voorziening.