Uitvoering Richtlijn hernieuwbare energie onder toezicht van de NEa

Vanaf januari dit jaar is de NEa verantwoordelijk voor het toezicht op de uitvoering van de Richtlijn hernieuwbare energie (onderdeel vervoer) en de Richtlijn brandstofkwaliteit in Nederland.

Daarvoor is bij de NEa de uitvoeringsorganisatie Biobrandstoffen ondergebracht, in opdracht van het ministerie van I&M. De regelgeving, voortvloeiend uit bovenstaande richtlijnen bevindt zich in een afrondende fase. Op dit moment wordt door het ministerie van Infrastructuur & Milieu de laatste hand gelegd hieraan. De regelgeving zal met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2011 van toepassing zijn. Binnenkort publiceert de NEa informatie hierover op de website.

De NEa zal na formele publicatie van de regelgeving een voorlichtingsbijeenkomst organiseren voor bedrijven. Hierbij zullen de modelspreadsheets, die bedrijven moeten gebruiken voor de rapportageverplichting, worden toegelicht. Bedrijven zijn door het ministerie op de marktdag van 3 december 2010 reeds geïnformeerd over hun verplichtingen per 1 januari 2011.