Vereenvoudiging EU ETS in ICAP Report

Op 23 februari 2016 is het jaarlijkse Status Report  “Emissions Trading Worldwide” uitgebracht door het International Carbon Action Partnership (ICAP).  Dit rapport besteedt uitgebreid aandacht aan de vereenvoudigingsvoorstellen van de NEa.

Vereenvoudigingsonderzoek

De voorstellen komen voort uit een onderzoek dat de NEa in 2015 heeft uitgevoerd naar vereenvoudiging van het EU ETS. Het artikel benadrukt de noodzaak van vereenvoudiging voor de toekomst van het EU ETS. Uitgangspunt bij alle voorgestelde maatregelen die de NEa noemt, is dat de betrouwbaarheid en veiligheid van het emissiehandelssysteem voorop staat.

Emissions Trading Worldwide: International Carbon Action Partnership (ICAP) Status Report 2016
Beeld: ©NEa

Factsheets

Het Status Report bevat verder interessante factsheets over de verschillende systemen die momenteel wereldwijd in werking zijn en signaleert wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van emissiehandel.  Het Status Report is te downloaden via de website van ICAP.

ICAP

ICAP brengt overheden en autoriteiten bijeen en beoogt kennis en ervaring te delen op het gebied van emissiehandel. Het Status Report  bevat artikelen van experts die betrokken zijn bij emissiehandel van over de hele wereld.  Sinds mei 2014 is de directeur van de NEa, Marc Allessie co-voorzitter van ICAP.