Emissiehandel: vanaf nu online zaken doen via het NEa-loket

De NEa sluit aan bij de Rijksbrede ontwikkeling om alleen nog digitaal te communiceren met bedrijven en burgers. Daarom is het vanaf 16 december mogelijk om zaken met betrekking tot monitoring en toewijzing voor emissiehandel bij de NEa online te doen. Dat kan via een beveiligd deel van het NEa loket op de NEa website. Alle contactpersonen van inrichtingen die deelnemen aan emissiehandel ontvangen inloggegevens voor deze omgeving.

Alle voordelen op een rij

Alle contactpersonen monitoring van de deelnemende bedrijven hebben op 16 december een e-mail ontvangen waarmee ze hun account kunnen activeren.

De digitale omgeving biedt onder andere de volgende voordelen:

  • Een actueel overzicht van alle zaken bij de NEa voor 1 of meerdere inrichtingen
  • Een overzicht van alle communicatie met de NEa per zaak
  • Eenvoudig raadplegen van de behandelstatus van zaken
  • Een uniforme manier voor het indienen van documenten

Jaarafsluiting

De jaarafsluiting over 2016 zal ook via de beveiligde omgeving van de website plaatsvinden. Inrichtingen kunnen vanaf begin 2017 hun emissieverslag en verificatieverslag via de beveiligde omgeving uploaden naar de NEa.

Inlog loket