Benoeming Mark Bressers

De heer M.P.C. (Mark) Bressers is per 1 oktober 2018 benoemd als waarnemend directeur Nederlandse Emissieautoriteit (NEa).

Mark Bressers

Mark Bressers over zijn nieuwe functie bij de NEa: ’Ik heb heel veel zin om te beginnen aan deze nieuwe uitdaging. Er is weinig mooiers dan met een professioneel en betrokken team te werken aan een van de belangrijkste maatschappelijke opgaven van dit moment.’

Sinds 2014 is Mark Bressers directeur Regeldruk en Digitale Economie bij het DG Bedrijfsleven en Innovatie van het ministerie van Economische Zaken. Eerder heeft hij gewerkt als Directeur Expertisecentrum Arbeidsmarktcommunicatie Rijk (BKZ), plv. Directeur Faciliteiten, Huisvesting & Inkoopbeleid Rijk bij het DG Organisatie en Bedrijfsvoering Rijksoverheid (BZK) en was hij als Strategisch Adviseur verbonden aan de directie Biobased Economy en Groene Groei (EZK).

Mark Bressers heeft aan de Radboud Universiteit Nijmegen gestudeerd en heeft daar zijn doctoraal Bestuurs- en organisatiewetenschap behaald. Hij heeft in 2011-2013 het Kandidatenprogramma van de ABD gedaan.

Marc Allessie, voormalig directeur NEa, is per 1 september jl gestart als waarnemend directeur Ambtenaar en Organisatie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.