NEa maakt studiereis Jong EZK & LNV CO2 neutraal

De studiereis van 24 Jong EZK & LNV (Economische Zaken en Klimaat & Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) deelnemers naar Zweden en Estland afgelopen zomer leverde in totaal een uitstoot op van 24 ton CO2. Wie kan dat nu beter compenseren dan de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa)! Zij berekende de hoeveelheid CO2-emissies en sponsorde het overeenkomstige aantal CO2-emissierechten. Zo is de reis volledig CO2 neutraal gemaakt.

Prijsuitreiking CO2 neutraal leven

Tevens stelde NEa een prijs beschikbaar tijdens deze studiereis; een jaar lang CO2–vrij leven! Menke-Willemijn Brinksma, heeft de NEa quiz gewonnen. De certificaten met CO2 rechten zijn op 6 november op feestelijke wijze door directeur Mark Bressers en organisator Evert Waegeningh uitgereikt aan de winnares en de bestuursleden van Jong EZK & LNV Marloes Daling en Maaike Stoel.