Inloggen in CO2-register met QR-code

Vanaf nu is het mogelijk om in te loggen in het CO2-register met een QR-code. Deze veiliger authenticatiemethode vervangt de huidige gsm/sms-methode. Vanaf september moeten alle gebruikers zijn overgestapt.

Vijf schoorstenen

Om de betrouwbaarheid van de authenticatie te verbeteren en de veiligheid van het CO2-register te vergroten, heeft de Europese Commissie de EU Login mobile-app geïntroduceerd. Hiermee kunnen gebruikers van dit register inloggen met een QR-code. Deze QR-code vormt de tweede authenticatiefactor, na het wachtwoord op het eerste authenticatieniveau. 

Voorheen gebruikten deelnemers de gsm/sms-methode om in te loggen in het CO2-register en transacties te initiëren of ondertekenen. De gebruikers ontvingen dan een sms met een tijdelijke unieke code.

Overgangsfase tot september 2021

De nieuwe authenticatiemethode met QR-code is al beschikbaar. De EU Login mobile-app kunt u gratis downloaden in de Google Play Store (Android) en de App Store (iOS). De zogenoemde witte lijst met apparaten en mobiele besturingssystemen vindt u hier. Gebruikt u een Huawei-apparaat? Lees dan dit.

De instructies om de methode in gebruik te nemen vindt u in de Handleiding CO2 register - omzetten inloggen naar QR-code app. Ons advies: schakel zo snel mogelijk over naar de QR-codemethode. Na september 2021 is het namelijk niet meer mogelijk om in te loggen in het CO2-register met de oude gsm/sms-methode. Let op: zodra u heeft ingelogd met de EU Login mobile-app, kunt u de gsm/sms-verificatiemethode niet meer gebruiken. 

Heeft u nog vragen?

Voor verdere vragen en assistentie bij het overschakelen naar de QR-authenticatiemethode kunt u contact opnemen met de NEa Helpdesk.