Het jaar van de doorontwikkeling – NEa jaarverslag 2022

De NEa kijkt in haar jaarverslag terug op een heftig jaar. De oorlog in Oekraïne, de energiecrisis en inflatie laten diepe sporen na. Tegelijkertijd werd het effect van beprijzing van Co2-uitstoot meer dan duidelijk. De toegenomen kosten van energie resulteerden in een verlaging van de CO2-uitstoot van meer dan 8%. Een daling die in de afgelopen tien jaar nog nooit is vertoond.

Voorpagina Jaarverslag 2022
Beeld: ©NEa

In dit jaarverslag kijken we terug op dit bewogen jaar. Maar we kijken ook vooruit. Want ons werk wordt steeds belangrijker. In 2022 zagen we ook de verdere concretisering van Fit for 55, het ambitieuze Europese klimaatprogramma om in 2050 klimaatneutraal te zijn. De NEa zal hierin een belangrijke rol gaan spelen. Op die uitgebreider rol is in 2022 geanticipeerd met tal van versterkingen van de organisatie. Daarom is 2022 het jaar van de doorontwikkeling van de NEa.