Gebruikers waarderen modern en efficiënt Emissiehandelsportaal (EHP)

Gebruikers van het EHP zijn daar tevreden tot zeer tevreden over zo blijkt uit onderzoek. In de toekomst wordt gewerkt aan verbeteringen die gebruikers aangaven.

Gebruikers van het vorig jaar geïntroduceerde Emissiehandelsportaal (EHP) zijn er zeer positief over. Dit blijkt uit een recent uitgevoerd tevredenheidsonderzoek. Gemiddeld gaven contactpersonen het EHP een 7,5 terwijl de auditors het zelfs nog hoger beoordeelden met een 8,1. 

Een specifiek punt van waardering was het gebruik van eHerkenning bij het inloggen en de overgang van diverse Excel-bestanden naar gestructureerde data. Een deelnemende contactpersoon verwoordde zijn tevredenheid als volgt:

Een mooie stap naar een professionele werkomgeving passend bij deze tijd.

Deze quote vat goed samen hoe de NEa zelf naar het EHP kijkt: een moderne applicatie die veilig is, met gebruiksvriendelijke en efficiënte processen.

De lancering van het EHP is slechts de eerste in een reeks van ontwikkelingen. Want naast het meten van tevredenheid, inventariseerde het onderzoek ook de verbetermogelijkheden die gebruikers zagen. De komende jaren zal er verder worden gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe processen en functionaliteiten, evenals het verfijnen en verbeteren van de bestaande systemen. Deels gebaseerd op wensen van de respondenten van dit onderzoek.