NEa Jaarverslag 2023: Het fundament voor groei gelegd

Vandaag - op Verantwoordingsdag - brengt de NEa haar Jaarverslag 2023 uit. Ontdek hoe het jaar 2023 een mijlpaal was voor onze organisatie, waarin we stevig bouwden aan verdere groei. We omarmden vol enthousiasme nieuwe taken die voortkwamen uit het ambitieuze Fit for 55-programma, taken van essentieel belang voor zowel de samenleving als het bedrijfsleven. Deze groei resulteerde ook in een toename van personeel en die nieuwe medewerkers zetten we graag in de schijnwerpers van dit jaarverslag.

Cover jaarverslag 2023
Beeld: ©NEa

Lees hier het complete NEa Jaarverslag 2023. 

In het kort 
In het jaar 2023 is bij de NEa het fundament gelegd voor de noodzakelijke groei van de organisatie. Nieuwe taken, voortkomend uit onder andere het Fit for 55 pakket van de Europese Commissie, vereisten een opschaling van onze organisatie en een bijkomende professionaliseringsslag. In het jaarverslag zijn de nieuwe taken van de NEa dan ook uitgelicht. Het bestuur van de NEa, bestaande uit Mark Bressers, Jolande Sap en Johan de Leeuw, kijkt terug op een succesvol en uitdagend jaar waarin verandering, ontwikkeling en groei centraal stonden. Meer dan ooit werd ook duidelijk hoe belangrijk het is om als uitvoeringsorganisatie en toezichthouder ook beleidsmatig inbreng te hebben. 

Werken bij de NEa 
(Nieuwe) Medewerkers zijn van onschatbare waarde in onze organisatie. De schijnwerpers staan dit jaar dan ook op hen gericht, waarbij ze vertellen over hun werk en ervaringen bij de NEa. Ook het bestuur en de domeinhoofden vertellen waarom ze graag onderdeel uitmaken van deze organisatie. Wat alle medewerkers heel duidelijk ervaren: de goede sfeer, korte lijnen en hoeveel voldoening het geeft te werken aan een maatschappelijk relevante opgave als klimaat en duurzaamheid. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waarmee je bijdraagt aan deze belangrijke onderwerpen en omringt bent door gezellige collega's? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten voor interessante nieuwe rollen.


Interviews, feiten en cijfers 
Naast het interview met het bestuur en de medewerkers zijn er natuurlijk interviews te lezen met de domeinhoofden van de domeinen Hernieuwbare Energie, Emissiehandel en Service & Organisatie. Ook de feiten en cijfers van deze afdelingen worden inzichtelijk gemaakt. In 2023 werd daarnaast de eerste 'Stand van de Uitvoering' gepubliceerd. In dit jaarverslag vind je een 'update' van deze Stand van de Uitvoering.