Video over monitoring en rapportage van ingebedde emissies

Vanaf het derde kwartaal van 2024 wordt van CBAM-importeurs verwacht dat zij voor geïmporteerde CBAM-goederen de werkelijke ingebedde emissies opgeven. Tot die tijd konden zij nog werken met standaardwaarden van de Europese Commissie.

Beeld: ©Nederlandse Emissieautoriteit
EU vlag en schoorsteen

Om importeurs te helpen bij het uitvragen van deze gegevens bij de producent(en) en bij het beoordelen van deze gegevens, heeft de NEa een video opgenomen waarin wordt ingegaan op de volgende vragen: 

  • Hoe worden de emissies van CBAM-goederen  bepaald?
  • Welke informatie over emissies moet worden gerapporteerd?
  • En wat te doen als deze informatie niet beschikbaar is?

Meer informatie over dit onderwerp kunt u overigens ook vinden op onze website.

Q&A-sessie
In september zal de NEa samen met de Douane een online Q&A-sessie organiseren, waarin vragen over CBAM, zoals die over het rapporteren van werkelijke waarden, zullen worden beantwoord. Wanneer deze sessie zal plaatsvinden en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden, kunt u binnenkort op onze website en in onze nieuwsbrief lezen.

Heeft u al een vraag die u graag in de Q&A-sessie behandeld zou willen zien? Stuur ons dan een e-mail.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond CBAM? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief