EU Login-account en URID

Om handelingen uit te kunnen voeren in het CO2-register, heeft u een EU Login-account en een Unique Registry Identifier (URID) nodig.

EU Login-account

EU Login is het centrale login-portaal voor het CO2-register en enkele andere applicaties van de Europese Commissie.

Elke gebruiker heeft 1 EU Login-account. Hiermee heeft u toegang tot uw rekening(en) in het CO2-register. Heeft u rekeningen in meerdere nationale delen van het register, bijvoorbeeld het Nederlandse en het Duitse nationale deel, dan heeft u met uw EU Login-account toegang tot al deze rekeningen.

URID

Voor toegang tot het Nederlandse CO2-register, moet u zich als gebruiker registeren in het register. Vervolgens ontvangt u een persoonlijke gebruikerscode: uw Unique Registry Identifier of URID.

Voor elk nationaal deel van het register heeft u een aparte URID nodig. Bent u als gebruiker geregistreerd in bijvoorbeeld zowel het Nederlandse als het Duitse nationale deel van het CO2-register, dan heeft u 2 URIDs nodig. De eerste 2 letters van de URID geven aan tot welk deel de URID toegang geeft.

2-stapsverificatie

Inloggen in het CO2-register gaat via 2-stapsverificatie. Bij de 1e stap logt u in met uw e-mailadres en wachtwoord. Voor de 2e stap heeft u een QR-code nodig, een veilige en betrouwbare methode om de transacties uit te voeren. Hiervoor moet u uw telefoonnummer registeren in EU Login en op uw telefoon een applicatie downloaden die deze QR-code genereert. Met de combinatie van e-mailadres, wachtwoord en QR-code kunt u inloggen en transacties signeren.

Let op: als het telefoonnummer dat u registreert in EU Login niet overeenkomt met het nummer dat het CO2-register kent, kunt u niet inloggen. Heeft u een nieuwe telefoon, dan moet u de registratie aanpassen in EU-Login en daarna wijzigen in het CO2-register.

Handleiding

De NEa heeft een handleiding gemaakt die stap voor stap uitlegt hoe u een EU Login-account en URID kunt aanmaken. Ook vindt u hier informatie over het koppelen van uw mobiele apparaat aan uw EU Login-account en het installeren van de app om QR-codes te genereren voor de 2-stapsverificatie.