EU Login account en URID

Voordat u als gebruiker in het CO2-register handelingen uit kunt voeren, moet u over een EU Login account en een Unique Registry Identifier (URID) beschikken.

EU Login account

EU Login is de centrale login voor het CO2-register en enkele andere applicaties die de Europese Commissie beheert.

Elke gebruiker heeft 1 EU Login account. Hiermee heeft u toegang tot uw rekening(en) in het CO2-register. Als u rekeningen heeft in meerdere nationale delen van het register (bijvoorbeeld het Nederlandse én het Duitse deel), dan heeft u via hetzelfde EU Login account toegang tot al deze rekeningen.

URID

Elke gebruiker moet zich in het register registreren. Daarna ontvangt u uw URID. Per nationaal deel van het register heeft een gebruiker één URID. Een gebruiker met bijvoorbeeld rekeningen in zowel het Nederlandse als het Duitse deel van het register heeft een Nederlandse URID en een Duitse URID. De eerste 2 letters van de URID staan voor het register waarop de URID betrekking heeft.

Mobiele telefoonnummer

Gebruikers moeten naast hun wachtwoord en e-mailadres ook een sms-code invoeren om in het CO2-register in te loggen. Deze sms-code ontvangt u op uw mobiele telefoon. Het hiervoor gebruikte mobiele telefoonnummer moet zowel in EU Login als in het CO2-register geregistreerd staan. Als de registreerde mobiele telefoonnummers in EU Login en het CO2-register niet overeenkomen kunt u niet inloggen.

Handleiding

De NEa heeft een handleiding gemaakt die stap voor stap uitlegt hoe u een  EU Login account en een URID kunt aanmaken.