Rijkstrainee bij de NEa

De NEa is als kleine en relatief jonge organisatie verantwoordelijk voor de onafhankelijke uitvoering van het beleid, dat de Europese Commissie, de Verenigde Naties, IenM en EZ opstellen. Met ongeveer 60 medewerkers houden wij ons dagelijks bezig met het verlenen van emissievergunningen, het toewijzen van emissierechten, het beheer van de registers of het bezoeken van bedrijven.

Wat kunnen trainees voor de NEa betekenen?

Trainees leveren een belangrijke bijdrage aan ons pionierswerk. Zij doen dat al sinds de voorbereidingen voor de invoering van emissiehandel, die begonnen in 2000. Trainees richten zich meestal op specifieke vraagstukken binnen ons takenpakket. Hun bijdrage is onmisbaar door hun enthousiasme, leergierigheid en specialistische kennis.

Recente voorbeelden van traineeopdrachten zijn:

•    het meewerken aan de invoering van emissiehandel in de luchtvaart;
•    het implementeren van extra toetsing op frauderisico’s;
•    het opstellen van een strategie voor het behalen van de Nederlandse Kyoto-doelen;
•    het meewerken aan de projectopzet voor een geautomatiseerd biobrandstoffenregister;
•    een analyse van de handelswereld waarin emissierechten van eigenaar wisselen;
•    een analyse van de berichtgeving in de media over emissiehandel en de NEa.

Als trainee aan de slag bij de NEa

De NEa is erg actief in de begeleiding van trainees, vanwege de grote waarde die zij voor de organisatie hebben. Welke werkzaamheden jij gaat verrichten, stem je samen met je begeleider af. Daarnaast kunnen trainees rekenen op eigen verantwoordelijkheid, ruimte voor hun kritische blik en resultaatgericht werken.

De NEa biedt doorlopend interessante tijdelijke werkplekken aan voor trainees bij de Rijksoverheid. Ook zijn er met enige regelmaat mogelijkheden voor trainees om na afloop van het programma in te stromen op een baan bij de NEa. Ben je trainee bij de Rijksoverheid en  geïnteresseerd in de NEa? Stuur dan een e-mail naar info@emissieautoriteit.nl. Je kunt ook op 30 januari deelnemen aan de kennismakingslunch voor trainees. Lees hier meer informatie over in de flyer.

Ben je nog geen trainee? Meld je dan aan voor het Rijkstraineeprogramma.

Trainees over de NEa

"De NEa is een jonge, ambitieuze organisatie waar eigenlijk iedere trainee een keer gezeten moet hebben. Je krijgt bij de NEa veel verantwoordelijkheid. En je mag opdrachten doen die ook echt het verschil kunnen maken. Dit betekent niet dat je in het diepe wordt gegooid. Door goede begeleiding, betrokken collega’s en een prettige werksfeer zorgen ze er bij de NEa voor dat je het beste uit jezelf kunt halen. Het werkterrein emissiehandel heeft voor iedereen wat te bieden. Naast de milieutechnische kant zijn er economische, financiële, juridische en natuurlijk internationale aspecten die maken dat het nooit gaat vervelen. Kortom: een echte aanrader!"-Suzanne Beurskens, trainee afdeling Registratie Emissiehandel (september 2010 – maart 2011 )

"Werken bij de NEa, ik kan het elke trainee aanraden! Allereerst omdat de NEa een leuke organisatie is om bij te werken. Het is een relatief jonge organisatie, waar medewerkers regelmatig erg hard moeten werken. Maar waar ook elke dag veel gelachen wordt en mensen echt voor elkaar klaarstaan. De NEa is daarnaast ook een plek waar trainees erg goed begeleid worden. Trainees krijgen eigen verantwoordelijkheden, hebben invloed op de werkzaamheden die zij verrichten en krijgen de ruimte om zich verder te ontwikkelen.

Maar misschien wel het belangrijkste: er is altijd tijd voor vragen en om zaken te bespreken. Bij de NEa kan je ervaren hoe het is om aan de uitvoeringskant te zitten. Dit is echt anders dan de beleidskant. Heel leerzaam om dit te ervaren."- Bas Kroon, trainee afdeling Registratie Emissiehandel (maart 2009 - september 2009).