CO2-heffingsregister

Het CO2-heffingsregister (CHeR) is het online systeem met rekeningen voor de installaties die vallen onder de CO2-heffing industrie. Elke installatie waarop de CO2-heffing van toepassing is krijgt de beschikking over één rekening in CHeR. De rekeninghouder van de rekening in CHeR is de exploitant van de installatie. CHeR wordt beheerd door de NEa en wordt gelanceerd in het eerste kwartaal van 2022.

Installaties die vallen onder de CO2-heffing industrie gebruiken CHeR om dispensatierechten (DPR's) te verhandelen en om hun belastingaangifte te doen. 

Handelen in CHeR werkt net als internetbankieren. Nadat u bent ingelogd, heeft u toegang tot uw rekening en kunt u het aantal DPR's op uw rekening inzien en, als er aan de vereisten is voldaan, DPR's overboeken naar andere rekeningen.

Voordat u kunt inloggen

CHeR is de eerste NEa dienst die gaat werken met eHerkenning. Dat betekent dat u een eHerkenningsmiddel nodig heeft om in te kunnen loggen in CHeR. 

Om u te ondersteunen bij het tijdig regelen van eHerkenning hebben wij voor u een FAQ beschikbaar gesteld. In de FAQ vindt u veel informatie over eHerkenning en leest u wat er nodig is om uiteindelijk te kunnen inloggen in CHeR. Wij raden u aan de FAQ aandachtig door te nemen en ervoor te zorgen dat de beoogde rekeningbevoegde(n) tijdig over een eHerkenningsmiddel op minimaal betrouwbaarheidsniveau EH3 beschikken.