Trainees en Stagiaires

Rijkstraineeprogramma

De NEa is als kleine en relatief jonge organisatie verantwoordelijk voor de onafhankelijke uitvoering van het beleid, dat de Europese Commissie, de Verenigde Naties, IenW en EZK opstellen. Met ongeveer 105 medewerkers houden wij ons dagelijks bezig met het verlenen van emissievergunningen, het toewijzen van emissierechten, het beheer van de registers of het bezoeken van bedrijven.

Wat kunnen trainees voor de NEa betekenen?

Trainees leveren een belangrijke bijdrage aan ons pionierswerk. Trainees richten zich meestal op specifieke vraagstukken binnen ons takenpakket. Hun bijdrage is onmisbaar door hun enthousiasme, leergierigheid en specialistische kennis.

Als trainee aan de slag bij de NEa

De NEa is actief in de begeleiding van trainees vanwege de grote waarde die zij voor de organisatie hebben. Welke werkzaamheden jij gaat verrichten, stem je samen met je begeleider af. Daarnaast kunnen trainees rekenen op eigen verantwoordelijkheid, ruimte voor hun kritische blik en resultaatgericht werken.

De NEa biedt doorlopend interessante tijdelijke werkplekken aan voor trainees bij de Rijksoverheid. Ook zijn er met enige regelmaat mogelijkheden voor trainees om na afloop van het programma in te stromen in een baan bij de NEa.

Ben je nog geen trainee? Meld je dan aan voor het Rijkstraineeprogramma.

Stage

Waar jouw interesse ligt voor een stage, hangt nauw samen met je studie of opleiding natuurlijk. Bij ons kun je echt alle kanten op: rechten, finance, administratie, ICT, bestuurskunde, klimaat of communicatie. Om er maar een paar te noemen. Maar wat we erg belangrijk vinden is dat een stagiair doet wat diegene graag wil leren en wij zijn er van overtuigd dat wij ook iets van jou kunnen leren. 

Je hebt gesolliciteerd. We laten vervolgens aan je weten of er mogelijkheden zijn om een stageopdracht bij de NEa uit te voeren. Tijdens een gesprek leren we elkaar wat beter kennen en bespreek je de inhoud van je stage. Tot slot hoor je of jij als stagiair bij de NEa kunt starten. Voordat je met je stage begint, wordt er een overeenkomst opgesteld, eventueel in overleg met je opleiding. Met je NEa-stagebegeleider bespreek je inhoudelijke en praktisch zaken zoals je toegangspas en je werkplek.