Werken bij de NEa

Kom werken bij de NEa & impact maken!

Wil jij direct bijdragen aan het klimaat en werken in een sterk groeiende organisatie waar ontwikkeling voorop staat? Dan ben je bij de Nederlandse Emissieautoriteit aan het juiste adres. De NEa is de onafhankelijke nationale autoriteit die zorgt voor de uitvoering van én toezicht op marktinstrumenten die bijdragen aan minder CO2-uitstoot. Zo werken wij met ruim 130 betrokken en deskundige collega’s hard aan een klimaatneutrale samenleving.

Je kunt bij de NEa in allerlei functies aan de slag; inspecteur, adviseur, jurist, medewerker voorlichting & registerbeheer en nog een heleboel andere interessante functies. In alles wat we doen zijn we onafhankelijk, rechtvaardig, open en duurzaam: de kernwaarden van de NEa.

Bij de NEa kom je te werken bij een daadkrachtige, kleine en informele organisatie. Hierdoor zijn de lijnen kort en kan er snel geschakeld worden. Dat biedt ruimte aan initiatief, ontwikkeling en innovatie. Jouw ideeën zijn welkom! En kunnen leiden tot snel resultaat. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

We werken in opdracht van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Als agentschap met een zelfstandig bestuursorgaan valt de NEa onder het ministerie van EZK. Regelmatig zitten wij aan tafel met de beleidsmakers om vanuit onze deskundigheid kennis te delen. We zijn een relatief kleine organisatie met in totaal ruim 100 gedreven medewerkers. In verband met nieuwe taken en wetgeving groeit de NEa hard.

Initiatieven worden gewaardeerd en je kunt snel impact maken. Heb jij een goed idee? Dan bieden wij een luisterend oor en ontdekken we graag samen hoe we dit in de praktijk kunnen brengen.

Foto van vier medewerkers in een vergadering
Beeld: ©NEa

Wat bieden wij jou nog meer?

Beeld: ©NEa

Jouw sollicitatieprocedure

Wil je meer weten over werken bij de NEa? Bekijk onze vakgebiedenpagina's en lees de verhalen van onze medewerkers of bekijk hier onze uiteenlopende vacatures.